Konserter/uppträdanden

 

Körens 125/65-årsjubileum kommer att uppmärksammas den 6 november med en konsert kl. 18 i Topeliussalen i Nickby. Ddet är samtidigt en konsert Svenska dagen till ära. Programmet inkluderar musik kören sjungit under sin aktiva tid och som gäster har vi med en barnkör.

Den 7 december klockan 17 har kören sin traditionella julkonsert TÄND DINA VITA LJUS i Östersundom kyrka.

 

Bakom oss har vi

 

vårkonserten den 27 april 2024 på Träskberga.

Kören bjöd på LITE AV VARJE. Vi sjöng bl.a. om romantik,kärlek, våren och sommaren. Och överraskade med en Beatleslåt arrangerad som madrigal! Vår sånggrupp Somebody´s Sisters och Sam medverkade även.

 

Den 18 maj uppträdde en grupp på 11 sångare på Östersundomföreningens traditionella vårlunch i Östersundom. Vi slutade med några allsånger, Jag tror på sommaren och Den blomstertid nu kommer, omväxlande på svenska och finska.

 

 

I Sibbo svenska församlings evenemang Musik i trettondagstid den 6 januari 2024 deltog kören med två sånger, Tyst och lugnt och Vinterpsalm från Åland under ledning av Goda Guzauskaité som vi fått låna av Sibbo Vokalensemble. Sibbos kantor Lauri Palin ackompanjerade.

 

Den traditionella julkonserten Tänd dina vita ljus hölls traditionellt i Östersundom kyrka den 9 december 2023. Fiona Chow, vår dirigent, uppträdde med solosång och ackompanjatör var Staffan Strömsholm. Kören sjöng både nytt och gammalt och avslutade på sedvanligt vis med Nu tändas tusen juleljus.

 

.